Over mij

Jolanda BankersAcupunctuur en voetreflextherapie zijn een vak, wat geleerd wordt tijdens de opleidingen.  Behandelen van clienten met klachten is niet alleen techniek, er komt ook oefening, creativiteit en inzicht bij kijken.


Jolanda is opgeleid als acupuncturist en voetreflextherapeut bij Qing Bai en Total Health. Kennis wordt op peil gehouden met bij- en nascholingen op een breed gebied van massages en acupunctuurbehandelingen. Jolanda maakt in de behandelingen gebruik  van acupunctuur en /of voetreflextherapie. Dat is afhankelijk van de klacht en de voorkeur van de client.


MISSIE


INTERESSE

DE PRAKTIJK

Mijn missie is om mensen te helpen bewust te worden van hun eigen kracht en de invloed die ze hebben op hun eigen leven, iedereen schrijft zijn eigen verhaal.


PROFFESIONEEL

Door verdieping in verschillende behandelwijzen heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Ik gebruik het geleerde in de praktijk voor jou wat nodig is op dat moment. De behandeling kan bestaan uit een voetreflex massage, acupunctuur of een combinatie van beide.


OPLEIDINGEN 

Klassieke Acupunctuur

Qing Bai 2020-2022


Basis vakopleiding Chinese Geneeskunde

Total Health 2019-2020


VoetreflexPlus-Voetreflexzonetherapie

Total Health 2015-2018


Westerse medische Basiskennis

Total Health 2017 - 2018


Orthomoleculair adviseur 

Ortho Health Foundation 2024


Pak iets aan voordat het een probleem is.

Schep orde voordat de chaos intreedt.


Lao-Tse

Chinees filosoof

Leefde van: +/- 600 v.C.


Ik behandel niet de klacht van een persoon, maar de persoon met een klacht. Ik ben nieuwsgierig naar jouw als mens. Ik geloof dat je kunt groeien, ontwikkelen en herstellen. 


PASSIE

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) boeit mij enorm, de denkwijze en werkwijze van de oude Chinezen bevat een diepe waarheid waar ik steeds weer van mag leren.


VERDIEPING

Vakverdieping

Gynaecologie - Martine Cornelissen

Top Class voetdiagnostiek - Els Matthijssen

Zwangerschap - Carla Huis in 't Veld/Leonie Verhulst

Verbroken verbinding herstellen - Wendy van der Pas

Tan Balanced Method - Kris Oosting


Medische basiskennis

Vrouwenklachten - Melanie Peters

Stress en slapen - Brigitte Koch

Gynaecologie - Liong Kie Ko

Darmen en de Spijsvertering - Brigitte Koch

Reflexologie bij Corona - Jeannet Botter


Psyche

Effectief therapeutschap - Laura van Loon

Het emotionele DNA Burn-out en depressie - Pierre Capel

Omdat ik ben aangesloten bij beroepsvereniging de FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten) (www.fagt.org) krijgt u in veel gevallen de voetreflexbehandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent. Een verwijsbrief is niet nodig. N.B. Dit gaat niet van uw eigen bijdrage af.

 

Klachten
Als Cam- therapeut doe ik mijn uiterste best om cliënten met de grootst mogelijke integriteit therapeutisch te behandelen. Vrijwel altijd tot tevredenheid van cliënten. Toch kan het voorkomen dat u vindt of vermoedt dat ik als therapeut, om welke reden dan ook niet juist gehandeld heb. Als FAGT geregistreerde CAM- therapeut ben ik vanuit de wet WKKGZ verplicht aangesloten bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris via Quasir en geschilleninstantie Zorggeschil welke door het ministerie van VWS is erkend. Daarnaast sta ik ook ingeschreven bij de RBCZ ( Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en bij Quasir (Klacht- en tuchtrecht voor client en geschillencommissie).