Behandelingen

HERSTEL JE GEZONDHEID

Met de juiste ondersteuning vanuit je eigen kracht en mogelijkheden kun je werken aan het herstel en het behouden van je gezondheid. 

ACUPUNCTUUR

 

Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze waarbij hele kleine naaldjes gezet worden op plaatsen in het lichaam die acupunctuurpunten genoemd worden.WERKWIJZE

 

Bij de eerste kennismaking vraag ik waar je klachten uit bestaan en op welke manier deze zich manifesteren in je lichaam. Daarbij voel ik de pols en bekijk ik je tong om in kaart te brengen waar de oorzaak van je klachten ligt volgens de Chinese geneeskunde. Aan de hand daarvan maak ik een behandelplan welke kan bestaan uit voetreflextherapie, acupunctuur of een combinatie van beide. Hierbij houd ik ook rekening met je voorkeur voor acupunctuur en/of  massage.

VOETREFLEX THERAPIE

 

Voetreflextherapie is een massage techniek waarbij reflexzones op de voeten gemasseerd worden die corresponderen met de organen en structuren in ons lichaam.BIJ WELKE KLACHTEN?

 

In principe kan bij elke klacht therapie worden ingezet, afhankelijk van de ernst en oorzaak van de klacht treedt er gedeeltelijk of volledig herstel op. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam word gestimuleerd. Indien ik het nodig acht verwijs ik je door naar de huisarts. Een opsomming van veel behandelde klachten leest u hier.VOORDELEN

Zelfherstel

Ontspanning

Bewustwording

Rust in je hoofd

DE PRAKTIJK


De praktijk bestaat sinds 2014, in eerste instantie onder de naam ' t Zonnehuis Asten, later als Praktijk voor acupuncuur & voetreflex Jolanda Bankers. De doelstellingen van de praktijk zijn het individueel verbeteren van fysieke en mentale gezondheid, bewustwording creëren en diepe ontspanning brengen met behulp van acupunctuur en voetreflextherapie.


ERVARINGEN

Slapeloosheid

Na de eerste behandeling voelde ik me meteen meer ontspannen en heb ik beter geslapen, daarna ging het wat op en af maar na extra wat tips en een paar behandelingen verder slaap ik nu heerlijk.

Maartje

 

Student

Overgangsklachten

De laatste tijd kreeg ik steeds meer klachten, gezien mijn leeftijd dacht ik dat het overgangklachten konden zijn. Ik had last van hevig bloedverlies tijdens mijn menstruatie, opvliegers en nachtzweten. Ik krijg nu regelmatig een behandeling  met voetreflex en acupunctuur waardoor mijn klachten minder heftig zijn geworden.


Petra

 

Medewerkster kledingzaak

Migraine

Al jaren had ik last van migraine waardoor ik mijn werk niet goed kon doen. De eerste week na de behandeling leken de klachten al minder heftig te worden. Ik kreeg ook tips over mijn houding en voeding waar ik op kon letten. Ik leerde over de oorzaken en triggers  die een migrane aanval kunnen uitlokken. Inmiddels heb ik veel minder last van aanvallen en als er een migraine aanval ontstaat, is het minder heftig.

Erik

 

 ICT medewerker

Carpale tunnelsyndroom

Ik had last van carpale tunnelsyndroom, vooral mijn rechterpols deed zeer. Het gekke is dat er naaldjes gezet werden rondom mijn linkerenkel en het heeft me geweldig geholpen. Na 4 behandelingen werd ik niet meer wakker van de pijn en hoefde ik mijn spalk niet meer te dragen.

Chantal

 

Verzorgende thuiszorg

TARIEVEN


BEHANDELING ACUPUNCTUUR  OF  VOETREFLEX THERAPIEDe kosten van een eerste behandeling zijn €75,00, een vervolg behandeling €65,00. De duur van de behandeling is 60 minuten en kan voldaan worden via betaalverzoek.
Er is geen verwijzing van uw huisarts nodig.


Vergoeding:

Vaak worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten in hoeverre uw behandelingen worden vergoed, is het raadzaam om uw polis te raadplegen(aanvullende verzekering).


De praktijk is aangesloten bij Beroepsverenigingen NVA en FAGT, deze onderhoudt contacten met de zorgverzekeraars en waarborgt de kwaliteit van de therapeut. Een aangesloten lid moet voldoen aan een aantal eisen die nauwkeurig worden gecontroleerd voorafgaand aan de toelating bij de beroepsvereniging. Op de website van de FAGT kunt u nakijken in hoeverre uw eigen zorgverzekeraar uw acupunctuur of voetreflexbehandeling vergoedt.

Meer informatie hierover op www.fagt.org.