Zwangerschap en geboorte

ZWANGERSCHAPSWENS

ZWANGERSCHAP

BEVALLING

Met de juiste ondersteuning vanuit je eigen kracht en mogelijkheden kun je werken aan het herstel en het behouden van je gezondheid. 

ZWANGERSCHAPSWENS

 

Heb jij een zwangerschapswens en wil je graag op een natuurlijke manier ondersteund worden? Met acupunctuur en voetreflex kun je dit proces ondersteunen. Hormonen worden in balans gebracht en eventuele klachten of oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap kunnen worden behandeld. Denk hierbij aan onregelmatige cyclus, PCOS, endometriose of begeleiding bij fertiliteitstrajecten zoals IVF, IUI. Ook bij het stoppen van de anticonceptie kunnen behandelingen ondersteunend werken om je lichaam weer helemaal in balans te brengen.


ZWANGERSCHAP 

 

Zwangerschap en zwangerschapsklachten

Hoe beter je kunt ontspannen en contact maakt met je kindje, hoe fijner en vlotter je zwangerschap en de bevalling zal verlopen. De behandelingen zijn gericht op je hormonen in balans te houden, ontspanning en contact maken met je kindje. Zwangerschapsklachten worden behandeld waardoor deze kunnen verminderen. Bijvoorbeeld misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, stemmingswisselingen, beginnende blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, hoofdpijn, (milde) hoge bloeddruk, beginnende zwangerschapsdiabetes.STUITLIGGING

 

Bij de behandeling als je kindje dwars of in stuit ligt maak ik vaak gebruik van voetreflextherapie en Moxa. Bij dwars of stuitligging is het goed de behandeling te starten rond 33-34 weken.  Uit onderzoek is gebleken dat de kans dat een kindje uit zichzelf draait met 75% vergroot wordt met Moxa behandeling. (Gebruik Moxa alleen op advies van een ervaren therapeut, want er zijn ook contra-indicaties waarbij het beter is om geen Moxa te gebruiken).

BEVALLING

 

Voorbereiding bevalling en overtijdsbehandeling.

Uit ervaring merk ik dat het heel erg veel helpt om op tijd te starten met behandelingen vanaf week 38. Des te meer ontspannen ga jij je bevalling in en heb je meer contact met je kindje en je lichaam. Mijn advies is wacht niet tot op het laatste moment om de bevalling door middel van massage/acupunctuur op gang te laten komen. Spanning en stress van de (dreigende) inleiding heeft een negatieve invloed op je stressniveau. Overtijdbehandeling helpt weeën op gang te brengen, of als de weeën niet willen doorzetten.  

Na de bevalling is de behandeling gericht op je herstel, borstvoeding beter op gang laten komen.

.

Om een indicatie te geven hoe vaak en wanneer een behandeling plaats kan vinden heb ik hieronder een schema gemaakt. Natuurlijk wordt er bij klachten hiervan afgeweken en wordt een behandeling individueel afgestemd en is het mogelijk om op ieder moment een behandeling te krijgen of te starten.  


12 weken: Ondersteuning van je zwangerschap, contact maken met je kindje, ontspanning.


24 weken: Ondersteuning van je zwangerschap, contact maken met je kindje, ontspanning.


32 weken: Hoe gaat het met jou? Ligt je kindje goed? Bijna met zwangerschapsverlof!


38 weken: Bevallingsvoorbereiding, contact maken met je kindje, ontspanning.


39 weken: Bevallingsvoorbereiding, contact maken met je kindje, ontspanning.


40 weken: Overtijdsbehandeling, behandeling gericht op het starten van de bevalling.


41/42 weken: Overtijdsbehandeling, behandeling gericht op het starten van de bevalling.


3 weken na de geboorte van je kindje: Eerder of later indien gewenst. Herstel van je lichaam, borstvoeding goed laten verlopen.


Voetreflex therapie en acupunctuur zijn een goede, natuurlijke aanvulling voor gezondheid voor moeder en kind. Voetreflex en acupunctuur vervangt nooit je verloskundige of gynaecoloog. Ik vind het belangrijk dat je de verloskundige/gynaecoloog op de hoogte brengt van de behandelingen.

 

DE PRAKTIJK


De praktijk bestaat sinds 2014, in eerste instantie onder de naam ' t Zonnehuis Asten, later als Praktijk voor acupuncuur & voetreflex Jolanda Bankers. De doelstellingen van de praktijk zijn het individueel verbeteren van fysieke en mentale gezondheid, bewustwording creëren en diepe ontspanning brengen met behulp van acupunctuur en voetreflextherapie.


TARIEVEN


BEHANDELING ACUPUNCTUUR  OF  VOETREFLEX THERAPIEDe kosten van een eerste behandeling zijn €75,00, een vervolg behandeling €65,00. De duur van de behandeling is 60 minuten en kan voldaan worden via betaalverzoek.
Er is geen verwijzing van uw huisarts nodig.


Vergoeding:

Vaak worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten in hoeverre uw behandelingen worden vergoed, is het raadzaam om uw polis te raadplegen(aanvullende verzekering).


De praktijk is aangesloten bij Beroepsverenigingen NVA en FAGT, deze onderhoudt contacten met de zorgverzekeraars en waarborgt de kwaliteit van de therapeut. Een aangesloten lid moet voldoen aan een aantal eisen die nauwkeurig worden gecontroleerd voorafgaand aan de toelating bij de beroepsvereniging. Op de website van de FAGT kunt u nakijken in hoeverre uw eigen zorgverzekeraar uw acupunctuur of voetreflexbehandeling vergoedt.

Meer informatie hierover op www.fagt.org.

VOORDELEN

Zelfherstel

Ontspanning

Bewustwording

Rust in je hoofd

unsplash